به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، کارگاه مجازی «مقدمه‌ای بر دوره جامع آموزش خط تحریری» برپا شد

 به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، کارگاه مجازی «مقدمه‌ای بر دوره جامع آموزش خط تحریری» برپا شد

به گزارش روابط عمومی، کارگاه مجازی مقدمه‌‌ای بر دوره جامع آموزش خط تحریری با تدریس محمد ظریف صدر خوش‌نویس مشهدی ظهر امروز به صورت پخش زنده(live) در صفحات اینستاگرام مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و مکتب هنر رضوان برگزار شد و اهل هنر از مباحث آن به صورت غیرحضوری بهره‌مند شدند.

مدرس این کارگاه آموزشی درباره علت نام‌گذاری این دوره با عنوان خط و شخصیت گفت: خوش‌نویسی به‌ ویژه خط تحریری تأثیر مستقیم بر روی شخصیت افراد می‌گذارد چنانکه در روایات اسلامی نیز به اهمیت هنر خوش‌نویسی تأکید شده است و حتی مبحثی با محوریت روان‌شناسی خط وجود دارد.

محمد ظریف صدر ادامه داد: متأسفانه با پیشرفت تکنولوژی و سرعت در فضاهای اجتماعی انسانی، شاهد بدخطی بسیار گسترده افراد هستیم در حالی که در گذشته افراد با وجود تحصیلات پایین‌تر، خط زیباتری داشتند.

وی افزود: استفاده از ابزارهایی مانند خودکار، افزایش حجم کارهای افراد نسبت به گذشته و استفاده از تکنولوژی مانند تایپ کردن با رایانه یا گوشی همراه موجب شده انسان‌ها مهارت‌های مورد نیاز خود را برای نگارش از دست بدهند.

این هنرمند از خوش‌نویسی به‌ عنوان اصیل‌ترین هنر اسلامی نام برد و بیان کرد: فراگیری خط تحریری در دنیای پر تنش امروز نقش پررنگی در ایجاد آرامش در انسان و دقت‌افزایی‌ دارد. همچنین بینش زیباشناسانه را به‌تدریج به فرد منتقل می‌کند.

وی با معرفی ابزار اثرپذیر برای نگارش خط تحریری مانند کاغذ، خط‌کش، مداد B2 و... گفت: هنرجویان با رعایت سه اصل کرسی(تکیه‌گاه افقی و عمودی)، تناسب(در ابعاد حروف) و فواصل(فاصله بین حروف)، حتی بدون آشنایی با چگونگی نوشتن حروف می‌توانند خط زیباتری داشته باشند.

مزایای آموزش مجازی

ظریف صدر با بیان اینکه در گذشته تجربه برگزاری کارگاه آموزشی مجازی را به صورت پخش زنده نداشته است، ابراز کرد: بی‌تردید ارائه آموزش خوش‌نویسی به صورت زنده در حالی هنرجویان از لنز دوربین مباحث را دنبال می‌کنند، سختی‌های خاص خود را دارد. چرا که ارتباط مستقیم با مخاطب قرار نداریم و از آنچه در اختیار او می‌گذاریم مطمئن نیستیم.

وی «آموزش از راه دور» را شاخه مهمی از فرآیند آموزش در دنیا دانست و افزود: وقتی ارائه آموزش‌های از راه دور در قالب دانلود ویدئوهای ضبط ‌شده باشد، هنرجویان امکان پخش مجدد آن را به دلخواه خود دارند و در این حالت آموزش تحت کنترل آنان است.

مدرس این کارگاه خط تحریری گفت: فضای مجازی، بستری مناسب برای تعامل و گفت‌وگو بین هنرجویان و مدرس ایجاد کرده است به گونه‌ای که آنان پس از آموزش مجازی و اجرای برنامه زنده، با آرامش می‌توانند پرسش‌های خود را مطرح کنند. پاسخ‌‌های این سؤالات نیز در دسترس همگان قرار می‌گیرد. همچنین هنرجویان امکان آپلود آثار خود را در شبکه‌های مجازی دارند.

وی با تأکید بر تغییر نوع فعالیت‌های هنری جوامع در شرایط فعلی دنیا خاطرنشان کرد: امروزه هنردوستان امکان بازدید از اصل آثار هنری و حضور در نمایشگاه‌ها را ندارند و این امر موجب خرید و فروش آثار هنری به شیوه جدید شده تا جایی که اقتصاد بر خط به وجود آمده است. همچنین دایره مخاطبان گسترده‌تر شده است.

در این کارگاه یک ساعته علاوه بر ارائه نکاتی درباره خط تحریری، چگونگی نوشتن دو حرف «الف» و «ب» که دارای کرسی عمودی و افقی هستند، آموزش داده شد.

لازم به ذکر است، علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های هنری آموزشی مکتب هنر رضوان را از طریق صفحه اینستاگرام آن به نشانی rezvan_artschool@ دنبال کنند.

تاريخ: ۱۳۹۹/۲/۳۰