علی‌اکبر اسماعیلی قوچانی: هرچه کردم، همه از دولت قرآن کردم

 علی‌اکبر اسماعیلی قوچانی: هرچه کردم، همه از دولت قرآن کردم

قلم را که آغشته به مرکب می‌کند و بر روی ورق می‌رقصاند، انگار دیگر حواسش پرت می‌شود. از خوشنویسی که حرف می‌زند انگار از تمام زندگی‌اش حرف می‌زند؛ از هنری که در سر انگشتانش جمع شده است. نام استاد علی‌اکبر اسماعیلی قوچانی بیشتر به خطوط ششگانه (اقلام سته) گره خورده است. استاد می‌گوید زیبایی این خط و میلش به خوشنویسی اسلامی او را به تکامل این هنر خطی علاقه‌مند کرده است.

کتابت نفیس‌ترین قرآن جهان
استاد قوچانی از به پایان رسیدن کتابت و تذهیب نفیس‌ترین قرآن جهان که نامش را (قرآن اکبر) گذاشته است، خبر می‌دهد و می‌گوید: «دو بار برای کتابت این قرآن نفیس تلاش کردم، اما به دلایلی موفق به انجام آن نشدم.
ولی با عنایت خداوند متعال از عید غدیر سال ۱۳۸۸ حرکتی مجدد برای نگارش نفیس‌ترین قرآن جهان انجام دادم که دیگر روزهای آخرش را می‌گذراند. قرآنی با ۷۰۰ صفحه به صورت پشت و رو که ابعاد هر صفحه آن ۱٫۷۵ در ۲٫۵ متر و حدود ۲ میلیون تومان برای هر برگ هزینه شده است.»

یک اتفاق مبارک
خطاط نفیس‌ترین قرآن جهان درباره‌ برنامه‌ کتابت بندگی این‌ چنین می‌گوید: «چند وقت پیش با من تماس گرفتند و دعوت کردند تا در یک مراسم حضور پیدا کنم. گویا قرار است چهارشنبه 10 تیر یعنی در شب 15 رمضان‌المبارک جمعی از هنرمندان خطاط در نگارخانهی رضوان کنار هم جمع آیند و آثاری را در حضور مردم خطاطی کنند. البته این برنامه چند سالی هست که اجرا می‌شود.
اما لرزش دستانم نمی‌گذارد به این‌گونه مراسم بروم. امسال هم به اصرار دوستان می‌روم تا نظاره‌گر هنر هنرمندان باشم.» استاد قوچانی از اتفاق مبارک این هم‌نشینی‌ها چنین می‌گوید: «در ماه مبارک رمضان حال همه خوب است و زمانی که هنر به این لحظات پیوند می‌خورد، پیداست که لذت معنوی این لحظات را افزون می‌کند.»

معجزه‌ قرآن
استاد عقیده دارد: «معجزه‌ قرآن را باید لمس کرد. خود من چیزی در زندگی نداشتم. اما سر و کارم که با خدا افتاد همه‌چیز زندگیم را عوض کرد و مرا به هر آن چیز که می‌خواستم رساند. مگر می‌شود که انسان کاتب وحی باشد و خدا نگاهش نکند؟ اصلا چیزی بالاتر از این مگر هست؟ به قول سعدی: هر چه کردم، همه از دولت قرآن کردم.»

تجربه‌ خلق زیبایی
از استاد می‌خواهم بیشتر درباره‌ کتابت بندگی بگوید: «در این مراسم تا آنجا که من می‌دانم اساتید خوشنویسی مشهد و دوستانم مثل آقایان توکلی، رضوانی، فراستی، قائمی، فاضل‌نیشابوری و بسیاری دیگر در رشته‌های مختلف حضور دارند و با نوشتن آیاتی از کلام‌الله قرآن مجید و روایات اسلامی و اشعاری پیرامون ماه مبارک رمضان در جمع مردم به خطاطی می‌پردازند. امید دارم در کنار جوانان خوش‌قریحه‌ خراسانی لحظات خوشی را برای تجربه‌ خلق زیبایی‌های هنر خوشنویسی رقم بزنیم.»

تاريخ: ۱۳۹۴/۴/۱۴