قرآن بایسنغر به مرحله‌ صحافی رسید

 قرآن بایسنغر به مرحله‌ صحافی رسید

قرآن بایسنغر، بزرگترین قرآن خطی جهان است که 65 برگ از آن در اختیار موزه‌ آستان قدس رضوی قرار دارد. 8 برگ از این اوراق در موزه‌ نفایس و مابقی در مخزن نگهداری می‌شود. هم چنین تعداد 8 سطر این قرآن نیز در اختیار موزه ملی ملک است که در ابتدا و انتهای قرآن به چاپ رسیده است.

نسخه‌ بازسازی شده این قرآن عظیم که ابعاد واقعی آن 105 در 187 سانتی‌متر بوده، 50 در 70 سانتی‌متر است و کار پژوهش و عکاسی آن ماه‌ها به درازا کشیده است.

به گفته‌ علی ثابت‌نیا، مدیرعامل موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، این کتاب نفیس که اولین برگه‌ آن جزء 13 قرآن و سوره‌ رعد و آخرین برگه‌ آن سوره‌ عادیات است، بعد از طی مراحل چاپ خود در مرکز بین‌المللی چاپ و نشر قرآن کریم آستان قدس رضوی، هم‌اکنون وارد مرحله‌ صحافی شده است.

صحافی این اثر، ترکیبی از صحافی سنتی و مدرن بوده و به دلیل قطع و ضخامت کاغذ، به شکل دستی انجام می‌گیرد. قرار است همراه این قرآن، شناختنامه ای نیز چاپ شود که شامل جزوه‌ای پژوهشی با موضوعاتی چون زندگی بایسنغر میرزا، انواع سبک‌های خوشنویسی و... است.

گفتنی است؛ بایسنغرمیرزا، فرزند شاهرخ تیموری، هنرمندی بزرگ در عهد تیموریان بود که خوشنویسی را در اقلام ششگانه نزد اساتید برجسته‌ روزگار خود، فرا گرفت. بایسنغر میرزا، شاهکار هنری خود را در قرن دهم هجری قمری به خط محقق کتابت کرده است؛ قرآنی که هر صفحه‌اش دارای هفت سطر است و اوراق آن در موزه‌های مختلف جهان، نگهداری می‌شود.

تاريخ: ۱۳۹۴/۴/۲