نمایشگاه «نشان ارادت» در نگارخانه رضوان موزه مرکزی حرم رضوی گشایش یافت

 نمایشگاه «نشان ارادت» در نگارخانه رضوان موزه مرکزی حرم رضوی گشایش یافت
  نمایشگاهی از آثار برگزیده خوش‌نویسی میرحسین زنوزی خادم‌یار هنری رضوی آذربایجان شرقی با عنوان «نشان ارادت» در آستانه عید سعید فطر در سالن شماره 3 نگارخانه رضوان در موزه مرکزی آستان قدس رضوی گشایش یافت.
به گزارش روابط عمومی موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی میرحسین زنوزی در آیین افتتاح نمایشگاه نشان ارادت که امروز با حضور جمعی از موزه‌داران آستان قدس رضوی و اهل هنر در سالن شماره 3 نگارخانه رضوان موزه مرکزی بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) برگزار شد، در گفت‌وگو با آستان نیوز ابراز کرد: حدود 40 اثر با مضامین مختلف که بیشتر به خط نستعلیق و در ابعاد 50×70 کتابت شده است، در این نمایشگاه در معرض دید فرهنگ‌دوستان قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه از سال 1347 فعالیت خود را رشته خوش‌نویسی آغاز کرده است، افزود: نمایشگاه نشان ارادت بیست و چهارمین نمایشگاه انفرادی‌ من به شمار می‌رود و در آن تابلوهایی با موضوعاتی مانند آیات قرآنی، احادیث و شعرهای شاعرانی همچون حافظ که بیشتر آن‌ها به تازگی خلق شده است، به چشم می‌خورد.
این هنرمند برجسته تبریزی با تأکید بر اینکه برپایی نمایشگاه در فضای قدسی و معنوی حرم مطهر رضوی مایه افتخارش است، گفت: هنرمند می‌تواند از طریق هنر خوش‌نویسی خود را به کلام وحی نزدیک کند و به آرامش برسد.
زنوزی با بیان اینکه در سال جاری به جمع خادم‌یاران هنری رضوی پیوسته است، ادامه داد: حدود یک ماه پیش نیز با همکاری دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در آذربایجان شرقی و حوزه هنری این استان، یک نمایشگاه خوش‌نویسی در تبریز دایر شد و منتخبی از آثارم در معرض نمایش علاقه‌مندان قرار گرفت.
وی با اشاره به تفاوت نگاه بازدیدکنندگان نگارخانه موزه مرکزی حرم مطهر رضوی نسبت به بازدیدکنندگان سایر نگارخانه‌های کشور بیان کرد: سال‌ها آرزوی خدمت در بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) را داشتم چنان که آثارم نیز نشان‌دهنده پیوستگی من با این آستان مقدس است. همچنین وقتی انسان خود را غلام و وابسته این درگاه بداند، دریچه جدیدی به رویش گشوده شده و تفکرات و زندگی‌اش متحول می‌شود.
این استاد خوش‌نویس با بیان اینکه تبریز خاستگاه رشته نستعلیق است و این خط توسط استاد میرعلی تبریزی در نیمه قرن هشتم هجری ابداع شده است، گفت: خوش‌نویسان بزرگ بسیاری در کشور دراین رشته هنری فعالیت کردند که آثارشان در موزه‌های جهان نگهداری می‌‌شود. همچنین ایرانیان با خط نستعلیق که عروس خطوط اسلامی نامیده می‌شود، در سطح جهان شناخته شدند.
وی با تأکید بر گسترش شعبه‌های انجمن خوش‌نویسان ایران و رشد این هنر پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور افزود: تبریز یکی از مراکز باسابقه کشور در حوزه خوش‌نویسی است و هنرجویان بسیاری هر ساله در این خطه تحت آموزش قرار می‌گیرند.
معاون فرهنگی دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در آذربایجان شرقی نیز تشکیل کانون‌های خادم‌یاری رضوی و ایجاد فرصت خدمت برای عموم مردم در پرتوی این آستان مقدس را تدبیر خوب مجموعه آستان قدس رضوی دانست و گفت: کانون خادم‌یاری هنری از جمله این کانون‌ها است که مورد توجه هنرمندان اقصی نقاط کشور از جمله هنرمندان این استان قرار گرفته است.
حامد خسروشاهی با بیان اینکه هنرمندان رشته‌های خوش‌نویسی، تذهیب و نگارگری آذربایجان شرقی از تشکیل کانون خادم‌یاری هنری رضوی در این استان استقبال کردند، افزود: این خدمت، یک خدمت دو سویه است و موجب شکوفایی ویژه در حوزه هنر دینی کشور می‌شود. همچنین هنرمندان استان‌های مختلف می‌توانند از قابلیت‌های ایجاد شده آستان قدس رضوی مانند کتابت آثار قرآنی در موزه حرم مطهر رضوی و نمایش آثارشان در نگارخانه‌های این آستان ملکوتی استفاده کنند.
استاد زنوزی 17 سال مسئول انجمن خوش‌نویسان تبریز بوده و حدود 15 سال است به عضویت شورای عالی انجمن خوش‌نویسان ایران در آمده است.
یادآور می‌شود، نمایشگاه خوش‌نویسی نشان ارادت تا پنج‌شنبه 23 خرداد 1398، از ساعت 9 تا 17 در سالن شماره سه نگارخانه رضوان موزه مرکزی آستان قدس رضوی واقع در صحن کوثر حرم مطهر رضوی پذیرای دوستداران فرهنگ و هنر اسلامی- ایرانی است.
تاريخ: ۱۳۹۸/۳/۲۲