استاد فلسفی در نگارخانه رضوان؛ افق های جدیدی فراروی خوشنویسی معاصر ایران گشوده شده است

 استاد فلسفی در نگارخانه رضوان؛ افق های جدیدی فراروی خوشنویسی معاصر ایران گشوده شده است
عضو انجمن خوشنویسان ایران با بیان اینکه خوشنویسی معاصر ایران افق های ارزشمندی را برای تعالی پیش رو دارد، گفت: خوشنویسی معاصر پرتوها و افق های جدیدی را فراروی این هنر گشوده که می تواند پایه های هویت فرهنگی ایران اسلامی را در تاریخ هنر بشری استحکام بخشد.
به گزارش روابط عمومی موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی استاد امیر احمد فلسفی، همزمان با گشایش نمایشگاه خوشنویسی در نگارخانه رضوان در نشست تخصصی هنرپژوهی به بررسی وضعیت این هنر در دوران معاصر ایران پرداخت و افزود: دوره هنر خوشنویسی در ایران قدمتی طولانی دارد که پیشینه این هنر به 2 هزار سال قبل می رسد زیرا در نقاشی های زیبا و هنرمندانه مانی پیامبر می توان رگه هایی از خوشنویسی را یافت زیرا این نقاشی ها دارای خطوطی خوش و دارای مفهوم هستند.
وی هنر خوشنویسی را هنری با ذات قدسی دانست و گفت: هنر خوشنویسی باید هنری کاربردی باشد به این معنا که نباید صرفا نگاه زیباشناختی به آن داشت بلکه ابعاد مفهومی و اثربخشی آن برای ماندگار کردن مفاهیم عمیق و ارزشی و تاثیری که بر مخاطب دارد، نشان از کاربردی بودن این هنر است.
استاد انجمن خوشنويسان ايران با بیان اینکه هنر خوشنویسی بیننده را به تخیل و تعمق وا می دارد، خاطرنشان کرد: بخش مهمی از تاثیرگذاری این هنر به شیوه های خلاقانه هنرمند در انتقال پیامی ارزشی در قالبی زیبا، هنرمندانه و خردمندانه برمی گردد و این ملاک ماندگاری و ارزشمندی یک اثرخوشنویسی است.
فلسفی با رد برخی اظهارات مبنی بر کهنه شمردن هنر خوشنویسی و پایان یافتن دوره آن گفت: خوشنویسی هنری قدسی است و این مفاهیم هیچ گاه کهنه نمی شود  بلکه در دنیای مدرن امروز، خوشنویسی با درک از اقتضائات و نیازهای مخاطبان، به عنوان هنری منعطف در حال تحول است، به همین جهت می توان به آینده این هنر بویژه در ایران و در دوره معاصر امیدوار و خوش بین بود.
این هنرمند تاکید کرد: با توجه به ظرفیت و توان بالای هنر خوشنویسی در ایران، می توان ازاین بستر، پیام ارزشی ایران اسلامی را به سراسر جهان و در تمام ادوار تاریخ منتقل کرد.
وی خوشنویسی را هنری با ذاتی ارزشی و غنای قدسی عنوان کرد و گفت: خوشنویسی، کتابت هنرمندانه، خلاقانه و خردمندانه سخنان بزرگان است و به همین جهت با خوشنویسی آیات و روایات در ادوار مختلف ایران اسلامی، آثار شاهکاری در این وادی خلق شده است.
استاد فلسفی با اشاره به سموم فرهنگی عصر کنونی، هنر خوشنویسی را پادزهری برای مصونیت از این خطرات توصیف کرد و گفت: خوشنویسی به واسطه قداستی که در ذات خود دارد، یکی از بهترین حربه ها و اهرم هایی است که می تواند ما را از این خطرات مصون کند.
وی یادآور شد: با تقویت زیرساخت های خوشنویسی می توان به استمرار قدرتمند این هنر قدسی کمک کرد.
نمایشگاه خوشنویسی امیراحمد فلسفی، عصر دیروز با حضور علاقه مندان گشایش یافت و تا 11 آذرماه صبح ها 9 تا 12 و عصرها 16:30 تا 19:30 در نگارخانه رضوان واقع در کوهسنگی 17 پلاک 16 برای بازدید عموم علاقه مندان دایر است.

تاريخ: ۱۳۹۰/۵/۸