تشکیل انجمن‌های شعر رضوی شهرستان‌ها از برکات انقلاب و دستاوردهای آستان قدس رضوی است

 تشکیل انجمن‌های شعر رضوی شهرستان‌ها از برکات انقلاب و دستاوردهای آستان قدس رضوی است
این انجمن‌ها همواره در محافل ادبی خود در اقصی نقاط کشور، میزبان علاقه‌مندان و دلسوختگان اهل بیت(ع) و شاعران و پیرغلامان خاندان عصمت و طهارت(ع) هستند. هنرمندانی که هر بیت از اشعارشان نشان از ارادت و عشق به ائمه معصومین(ع) است.

یک انقلاب ادبی و فرهنگی
دکتر علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی ، طی گفتگویی با قاسم شاهد مدیر انجمن ادبی رضوی وابسته به موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی عنوان کرد : «شعر انقلاب و ادبیات انقلاب اسلامی در این روزگار به برکت معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) بسیار رشد کرده است‌.
ایشان در کنار تمام آن ویژگی‌های بزرگ فقاهتی و حکمتی که داشتند، یک ادیب و شاعر هم بودند. امروز همین ویژگی‌ها را در رهبر معظم انقلاب هم شاهد هستیم‌. همین ویژگی ادبی علاوه بر این بزرگان در انقلاب ما هم موجود است‌. انقلاب ما علاوه بر اینکه یک انقلاب بزرگ سیاسی و اجتماعی است، یک انقلاب ادبی و فرهنگی هم هست. شعر انقلاب دارای داشته‌های عظیمی است که بیشترشان در شعر آیینی بروز و ظهور دارند». این شاعر معاصر می‌افزاید: «توجه به معنویت، شخصیت‌های صدر اسلام، شخصیت پیامبر(ص) و شعر محمدی، شعر علوی، شعر فاطمی، شعر حسنی، شعر حسینی، شعر رضوی و شعر مهدوی همه این‌ها هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی در انقلاب و به برکت انقلاب رشد کرده است‌».

خیزشی عظیم
این شاعر انقلابی، با خشنودی از عملکرد آستان قدس رضوی در این زمینه می‌افزاید: «هم اکنون با وجود حضور آیت الله رئیسی در آستان قدس رضوی کاملا مشهود است که حرکت‌های عظیمی در حال شکل گرفتن است‌. در بخش فرهنگی تا کنون چند جلسه جدی با دوستانمان در آستان قدس رضوی داشته‌ایم و شاهد تلاش همه جانبه آن‌ها در بخش فرهنگ و ادب هستیم ‌. حتی رواقی به نام "دعبل" در حرم نام گذاری شده و چه خوب است که هر شب در این مکان شب شعر برگزار می‌شود‌».
مولف کتاب "عشق(علیه‌السلام)" در خصوص فعالیت‌‌های اخیر انجمن ادبی رضوی در شهرستان‌ها یادآور می‌شود: «ائمه معصومین(ع) از شعرا حمایت می‌کردند و چه چیزی بهتر از اینکه از شعرا در جهت معنویت حمایت شود. جای خوشحالی دارد که این حرکت علاوه بر مشهد در استان‌ها و شهرستان‌های دیگر هم آغاز شده است. من خودم را با این حرکت و خیزش هم‌سو می‌دانم و موافقم با اینکه چنین فعالیت‌‌هایی انجام شود تا جامعه را به سمت ادبیات، فکر، فرهنگ، معنویت و به سمت نور ببرد. امروز شاهد این هستیم که در یک یک استان‌ها شعر آیینی با بهترین کیفیت گفته می‌شود و می‌توانیم از هر شهر یا شهرستان یک کتاب شعر آیینی استخراج کنیم».

بسط شعر رضوی در جهان اسلام
علیرضا قزوه با پرچم‌دار خواندن آستان قدس رضوی در این حرکت عظیم فرهنگی معتقد است: «این دوران، دوران طلایی فرهنگ آیینی ما، فرهنگ عاشورایی ما و فرهنگ رضوی ما است. همچنان که در دوره سامانیان و طاهریان، ایرانی‌های پاک، دیندار و مسلمان آمدند و در آن دوران فرهنگ ایران را به اوج رساندند. امثال ابوریحان و ابن سینا از آن دوران برخاسته‌اند». شاعر "سوره انگور" ادامه می‌دهد: «اکنون به برکت آستان قدس هم می‌توانیم به دوره طلایی فرهنگ و شعرمان برسیم‌. باید تلاش کنیم این حرکت‌ها نه در ایران بلکه در جهان اسلام، مثل شخصیت علی‌بن موسی‌الرضا(ع) تلالو داشته باشد.
باید بتوانیم بستری برای شاعران کشورهای آسیای میانه و شبه قاره نیز فراهم کنیم تا آن‌ها هم اشعار خود را مطرح نمایند و حتی به آستان این امام همام تشرف داشته باشند و از خادم‌یاران امام رضا(ع) شوند‌. وقتی پرچم حرم علی‌‌بن موسی‌الرضا(ع) به هندوستان و پاکستان می‌رود مردم از آن تبرک می‌جویند و آن را سرمه چشم قرار می‌دهند. پس قدر مسلم این ارادت‌مندان از اینکه شاعرانشان، شاعران آیینی باشند نیز استقبال می‌کنند»‌.

پایگاهی امن برای شاعران
مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، تشکیل انجمن‌های شعر رضوی توسط آستان قدس رضوی در استان‌ها را تاثیرگذار و موثر دانسته و اظهار می‌کند: «این انجمن‌ها می توانند در استان‌ها ، پایگاه امنی برای شاعران جوان و بانوان شاعر باشد. امروز اگر این حرکت‌ها توسط آستان قدس رضوی ایجاد نشود و شاعران مورد حمایت قرار نگیرند جوان با استعداد ما به مسیرهای انحرافی خواهد رفت و آسیب به خود و جامعه خواهد رساند. همه این حرکت‌ها در راه رضایت خاندان آل‌الله خواهد بود».
قزوه می‌افزاید: «آیین شعرخوانی "رسم دعبل" خود یک حرکت مهم و در راستای رضایت حضرت رضا(علیه‌السلام) است و همه شاعران باید تلاش کنند در این مراسم که هر شب در حرم مطهر برگزار می‌شود حضور به هم رسانند و این فرصت را مغتنم و توفیقی بدانند که در جوار امام هشتم امکان شعرخوانی دارند و به عنوان خاد‌م‌یار هنری در این عرصه ارائه خدمت می‌کنند».
این شاعر آیینی در پایان ابراز می‌کند: «همه این تلاش‌ها به برکت انقلاب و مدیریت دلسوزانه آیت‌الله رئیسی، تولیت معزز آستان قدس رضوی است. توجه ایشان به مقوله فرهنگ و به ویژه شعر قابل ستایش است. خوشحالم که امروز جوانان شاعر ما می‌توانند در حرم مطهر رضوی شعرخوانی داشته باشند که این توفیق برای شاعران آرزویی دیرین بود. حقیر هم به عنوان عضو کوچک این هیئت، شعر می‌خوانم و هر کمکی بتوانم با عشق در این حوزه خواهم داشت‌».
تاريخ: ۱۳۹۷/۱/۳۰